Idé

Vores løsning er en app, som går ud på at folkeskoleelever kan “anmelde” kærlighed eller had. Dette skal eleven gøre i forbindelse med, at man enten har oplevet had eller kærlighed den pågældende dag.

Efter eleven har anmeldt had eller kærlighed, bliver dette opsummeret med hvad resten af skolens elever har anmeldt den dag (elever kan kun se data fra den skole de er tilmeldt). Dette bliver illustreret med et “levende” træ, som vokser, når der bliver spredt god karma, eller visner og dør, hvis der bliver anmeldt meget had.

Gennem app’en er der også mulighed for, at elever kan poste billeder eller positive budskaber til et live-feed, som kan likes af andre elever. Dette er med henblik på at gøre elever opmærksomme på, hvordan de opfører sig overfor hinanden med håb om en positiv effekt. Det er vigtigt at understrege, at alt færden i app’en er anonymt. Elever kan på den måde ikke pege hinanden ud. Det er derfor heller ikke muligt at dislike eller kommentere opslag i app’en.

Målgruppe

Da vi laver en app, som skal skabe en modbølge til online had hos folkeskoleelever, er vores målgruppe folkeskoleelever i alderen 13-16 år. Dette er grundet aldersgrænsen for at have en profil på sociale medier. Dertil at vi ønsker at forebygge online had så tidligt som muligt.

Sådan vil vi udbrede løsningen

Løsningen skal udbredes og deles på de sociale medier og eleverne skal ligeledes opfordres til at bruge den af deres forældre, folkeskolelærere og evt. SSP. App’en giver også rig mulighed for at lave temadage eller workshops på skolen. Her kan app’en bruges til at italesætte online had og mobning i folkeskolen.

Mockups af app’en