Hackhadet som er vores løsning, er en app. Vi har valgt at opkalde den efter kampagnens navn, således at også appen hedder “hackhadet”, da det bogstaveligt talt er det, appen gør.

Idé

App’en har til formål at gøre unge opmærksomme på, hvordan de taler til hinanden online. I app’en kan man indskrive hadske, truende og grove kommentarer, som man har oplevet online, fx på Facebook. Dernæst kan man rate andres kommentarer fra 1-5, alt efter om man synes, at kommentaren er helt okay eller langt over stregen.

App’en indeholder en liste over de kommentarer, som er blevet ratet som de groveste. Her kan man sammenligne andres ratings med sine egne, således at man får et billede af, om ens egne tanker om “et okay sprog” stemmer overens med andres.

App’en kan også omdanne de grove kommentarer til noget positivt ved at erstatte negative ord med positive. Dermed giver app’en et bud på, hvordan man kan formulere sig, næste gang man skriver til nogen online. Den har altså til formål at prikke lidt til samvittigheden ved hjælp af humor.

Målgruppe

App’en henvender sig til unge folkeskoleelever i alderen 13-16 år. Særligt dem, som har set, skrevet, liket eller oplevet grove kommentarer på online medier. Det gør den, da der er en tendens til, at helt unge personer udstiller og sviner hinanden til i online fora – blandt andet på Facebook.

Sådan vil vi udbrede løsningen

Vi vil udbrede løsningen ved at markedsføre den de steder, vi ved de unge befinder sig og anvender det hadske sprog – altså især på Facebook. Her kan app’en promoveres til at ramme den eksakte målgruppe. Yderligere vil vi bruge nettets megafoner (bloggere og YouTubere), som de unge ser op til. De kan udbrede kendskabet til app’en og promovere, hvad det er, den kan gøre for unge.