Idé

Hate-translator er et plugin, som kan installeres i en webbrowser og benyttes  på sociale medier, Youtube og i kommentarspor på blogs. Når brugeren  modtager voldelige beskeder eller kommentarer online, ændrer Hate-translator teksten. Fx bliver en trussel som “Du fortjener at dø” til “Jeg har det dårligt med selv og derfor skriver jeg åndssvage ting som: “Du fortjener at dø”.

Når Hate-translator ændrer budskabet i en voldelig besked og minder offeret om årsager til had, kan det hjælpe offeret med at tage truslerne mindre personligt og reflektere over, hvilke strukturer i mennesker og i samfundet, der forårsager had.

Målgruppe

Den primære målgruppe er unge mellem 13 og 19 år.

Sådan vil vi udbrede løsningen

En måde at udbrede løsningen på er at benytte online marketing. Dertil at få influencers til at dele deres egne erfaringer og fortælle om Hate-translator. Løsningen kunne også benyttes som en del af en større kampagne. Kampagnens formål er at skabe fokus på online had og få målgruppen til at reflektere over, hvorfor de selv eller deres jævnaldrende skriver verbalt voldeligt online.

Ideelt set vil Hate-translator som løsning fungere bedst, hvis brugere i målgruppen gør Hate­-translator til en shareable. Her kan de dele beskeder og kommentarer, som de selv har modtaget og som Hate-translator har “oversat”.