Idé

Hjerte-installation skal sætte fokus på elevers online trivsel i forhold til hadefulde beskeder. Derfor er Hjerte-installation udviklet, som er et interaktivt kunstværk, som visualiserer elevernes online trivsel. Installationen er 3×3 meter og består af en tæt sammensætning af LED-pærer i et hjerteformet grid. Med installationen følger en stemmeboks, hvor eleverne anonymt hver dag skal svare på et nyt spørgsmål vedrørende deres online trivsel. Eleverne vil i alt blive præsenteret for fem spørgsmål over en skoleuge på fem dage. Spørgsmålene lyder som følger:

  • Er du nogensinde blevet nedgjort online?
  • Er du nogensinde blevet truet online?
  • Er der nogensinde blevet delt nedgørende billeder af dig online?
  • Er du nogensinde blevet opfordret til vold online?
  • Har du selv nedgjort eller truet nogen online?

I stemmeboksen finder eleverne to trykfølsomme sensorer – én, der symboliserer nej, og én, der symboliserer ja. Eleven afgiver sit svar ved at trykke på enten “ja”- eller “nej”-sensoren. Derudover bruges kraften, der trykkes med, til at skabe nuancer i datavisualiseringen.

Målgruppe

Målgruppen er unge mellem 13-16 år i udskolingen i danske folkeskoler.

Sådan vil vi udbrede løsningen

 

Elevernes svar visualiseres i det hjerteformede grid, hvor deres varierende svar påvirker forskellige parametre: nuancer, lysstyrke, pixelfejl, animationstype og frekvens. I den mest basale form giver et nej en tændt LED og et ja en slukket.


Hent gruppens præsentation af løsningen hjerte-installation